Eksamen - sjølve meininga med livet
 Publikasjoner 

Leiar - Norsknytt 2-3/2017

Eksamen. Vi får aldri fred frå denne menneskeskapte trusselen som dukkar fram på nytt kvar vår, som ei spirande solsikke for nokre, som ein pansertett brunsnegle for andre. Norsknytt-redaksjonen har dykka djupt inn i denne direktoratmaterien og laga eit saftig knippe oppgåver som kan hjelpe ungdommane til å møte førebudde til eksamenssituasjonen, så vel som tentamen og andre skriveøkter i norsk.

Les mer...


«Sameblod» fungerer godt som ungdomsfilm
 Publikasjoner 

Første spillefilm noensinne på sørsamisk. Undertrykking av samer er hovedtemaet i denne spillefilmen som bør være aktuell også for dagens ungdommer. Hovedpersonen Elle Marja skammer seg over sitt sørsamiske opphav og flytter til Uppsala for å være hundre prosent svensk.
Les mer...


Fleirvalsoppgåver i norsk
 Publikasjoner 

I dette nummeret av Norsknytt (2016/4)utgjer fleirvalsoppgåver ein stor del......
Les mer...


Viktig ungdomsbok om mensen
 Publikasjoner 

Eit knippe norske forfattarar, blog-garar, musikarar og andre kulturelle bidragsytarar har gått saman om denne norskproduserte boka om fenomenet mensen. Her får vi korte sakprosatekstar, noveller, brev, dikt, teikneseriar og meir om dette delvis tabubelagde temaet.
Les mer...


Fruktbare tips når lesingen har låst seg
 Publikasjoner 

Hva gjør man når en eller flere elever i klassen ikke utvikler leseferdighetene sine på den måten lærerne ønsker? Tre leseforskere ved Universitetet i Oslo beskriver tre helt ulike elevtyper og gir konkrete tips om hva som virker.
Les mer...